Inima Chardonnay Ντεμπίνα: Νέο γαστρονομικό κρασί από το Κατώγι Αβέρωφ

Με τα χαρακτηριστικά του Chardonnay και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Ντεμπίνας, το νέο κρασί της σειράς Inima έχει κοσμοπολίτικο αέρα και ηπειρώτικη καταγωγή.

Το νέο κρασί Inima Chardonnay Ντεμπίνα

Η Ντεμπίνα είναι αυτόχθονη ποικιλία της Ηπείρου και παράγει κρασιά με κομψό αρωματικό χαρακτήρα, μέτριο σώμα και ευχάριστη οξύτητα. Στο κρασί Inima Chardonnay Ντεμπίνα, οι δύο ποικιλίες ζυμώνουν και ωριμάζουν σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, το κρασί αποκτά σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα και πλούσια "βουτυράτη" γεύση.

Η οινοποίηση

Αποραγισμός, έκθλιψη και ελαφρά πίεση για το Chardonnay σε πνευματικό πιεστήριο ενώ στη συνέχεια το γλεύκος απολασπώνεται ελαφρά, εμβολιάζεται και οδηγείται σε βαρέλια από δρύ και ακακία, οπού πραγματοποιεί την αλκοολική ζύμωση. Ομοίως, η Ντεμπίνα ζυμώνεται έπειτα από ελαφρά απολάσπωση και αυτή σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Μετά το πέρας των ζύμωσεων οι δύο οίνοι αναμιγνύονται σε μία αναλογία 70% Chardonnay 30% Ντεμπίνα, ενώ επιστρέφουν στα βαρέλια για ακόμα τέσσερεις μήνες προκειμένου να εμπλουτιστούν σε πολυσακχαρίτες και αρωματικά συστατικά από την αυτόλυση των μυκήτων.

Το προφίλ

Λαμπερό και διαυγές κίτρινο χρώμα. Πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, με νότες εσπεριδοειδών, αχλαδιού, ροδάκινου και βανίλιας. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από λιπαρότητα, πλούσιο σώμα και μεγάλη ένταση αρωμάτων. Η γεύση του διακρίνεται από την αρμονία που του χαρίζει η οξύτητά του, πλαισιώνοντας τη βουτυράτη αίσθηση και εξασφαλίζοντας μια μακριά επίγευση.

Το νέο μέλος της σειράς Inima έχει ήδη κυκλοφορήσει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα λευκό γαστρονομικό κρασί. Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι το Συμβούλιο αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.